Nieuws

zondag 02 april 2017

Bijtincidenten met honden

Twee bijt incidenten met pitbull-achtige honden de afgelopen dagen: een 6-jarig meisje dat meerdere keren in haar gezicht wordt gebeten en een agressieve hond in die z’n baas en twee vrienden aanvalt.

“Elke pitbull-achtige is ertoe in staat iemand te bijten, maar je moet het gedrag eruit halen”, zegt voorzitter Gerard Kuiper van de Vereniging Pitbullbelangen Nederland. “Je kunt een hond lezen. Is het een dominante hond? Ja? Dan is de kans aanwezig dat hij een keer de fout in gaat en bijt.”

Uiteraard speelt opvoeding een grote rol, zegt Kuiper. “Als je een hond niet goed socialiseert in de eerst drie maanden kan het misgaan.”

bijt incidenten met pitbull – achtige honden.

Zelfs chihuahua aanlijnen

“Een hond los laten lopen, ik zou het niet doen”, zegt Gerard Kuiper. “Een verantwoordelijke eigenaar controleert z’n hond altijd en is hem de baas. Feitelijk mag geen enkele hond loslopen, of het nou een chihuahua of een pitbull is. Het mag alleen op een losloop plek. Als iedereen z’n hond aan de lijn houdt, gebeurt dit soort excessen niet.”

‘Baasjes strenger aanpakken met bijt incident

Volgens Kuiper zijn pitbull-achtige honden niet gevaarlijker dan andere honden. “Weet je wat de gevaarlijkste hond is? De teckel, die bijt het meest en geeft de meeste bijtincidenten.

Gaat de hond in de fout, pak dan de baas streng aan, is het advies van de vereniging. “Het baasje hoort de hond overal en altijd onder controle te hebben.” Over het voorval met het meisje zegt hij verder dat de moeder van het meisje ook een verantwoordelijkheid heeft. Verder vindt hij het ‘verschrikkelijk wat daar gebeurd is’. “Het kindje is gewoon verminkt en de hond wordt veroordeeld. Met een beetje pech krijgt het dier een spuitje.”

Teunissen Letselschade staat geregeld letselschade slachtoffers bij die het slachtoffer zijn geworden van een hondenbeet door toedoen van iemand anders zijn hond. Wij verhalen de schade op de eigenaar (diens verzekeraar) van de hond.  Laat u vrijblijvend voorlichten door ons.

Terug naar het overzicht

Recht op schadevergoeding?

Beantwoord binnen 1 minuut 6 vragen en bereken uw kans op een schadevergoeding

Schadevergoeding mogelijk?