Nieuws

woensdag 12 augustus 2015

Minder doden bij bedrijfsongeval in 2014

Minder doden bij bedrijfsongeval in 2014

In 2014 zijn zeker 77 mensen om het leven gekomen tijdens het uitvoeren van hun werk. Minstens 500 mensen liepen blijvend letsel op bij een bedrijfsongeval.

Dit is een daling vergeleken met vorig jaar, toen 92 personen omkwamen bij een bedrijfsongeval. Ook het aantal mensen dat blijvend letsel opliep is lager dan vorig jaar (531).

Dit blijkt uit gegevens uit het meldpunt voor arbeidsongevallen van het Ministerie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW), die LocalFocus middels de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) heeft opgevraagd.

Hoogezand-Sappemeer

Relatief gezien vonden de meeste bedrijfsongevallen plaats in de Groningse gemeente Hoogezand-Sappemeer, met ruim 10 bedrijfsongevallen per 1.000 bedrijven. De gemeente Moerdijk – waar veel chemische en zware industrie gevestigd is – en Delfzijl completeren de top-drie.

In absolute getallen was het aantal meldingen het grootst in de gemeente Rotterdam (151). Daar kwamen met 3 incidenten eveneens de meeste dodelijke ongevallen voor en liepen de meeste mensen blijvend letsel op tijdens het werk (19).

Verplicht

Werkgevers zijn verplicht om melding te maken van een arbeidsongeval. In 2014 ontving het ministerie in totaal ruim 3,5 duizend meldingen. Sinds 2010 komen er jaarlijks gemiddeld 3 duizend meldingen binnen naar aanleiding van een arbeidsongeval.

Wat kan Teunissen Letselschade  voor u betekenen?

Uw werkgever kan verantwoordelijk worden gehouden voor letselschade die uit een bedrijfsongeval voortvloeit, indien uw werkgever heeft nagelaten om voorzorgmaatregelen en instructies te geven, die nodig zijn voor uw werkzaamheden en voorkomen dat u als werknemer een bedrijfsongeval overkomt!

Het kan moeilijk zijn om uw werkgever aansprakelijk te stellen voor een bedrijfsongeval. Zeker als uw werkgever altijd met u begaan is geweest en u goed met hem kan opschieten. Toch is het belangrijk om u werkgever aansprakelijk te stellen voor uw letselschade.

Namelijk bijna elk bedrijf in Nederland heeft wel een aansprakelijkheidsverzekering. Wij claimen uw letselschade dus niet direct bij uw werkgever maar bij zijn verzekeringsmaatschappij! Deze verzekering zal uw schade in behandeling nemen en u in veel gevallen schadeloos stellen. Wij trachten een blijvende goede verhouding tussen u en uw werkgever te behouden, zodat u in goede harmonie met uw werkgever verder kunt.

Bel vrijblijvend 0495 – 633600 voor informatie.

Teunissen Letselschade

Kraan 10 A6031 RX Weert ( Limburg)

Terug naar het overzicht

Recht op schadevergoeding?

Beantwoord binnen 1 minuut 6 vragen en bereken uw kans op een schadevergoeding

Schadevergoeding mogelijk?